Nieuws

Mid­del­ker­ke breidt par­keer­plan uit naar Westende-Dorp

Parkeerplan Middelkerke Westende

Middelkerke gaat het gemeentelijk parkeerplan uitbreiden naar Westende-Dorp. Zo moet je vanaf 28 oktober betalen om te parkeren ten noorden van de Lombardsijdelaan en het Arthur Meynneplein.

“Ik voorspelde al eerder dat de woonwijken in Westende-Dorp te maken zouden krijgen met veel langdurig parkeren dat ‘overloopt’ uit de aanpalende toeristische zone," zegt schepen van mobiliteit Dirk De Poortere. "We moeten het overtollige 'vakantieparkeren' in deze woonwijken in het belang van de bewoners regelen. De herfstvakantie is wat ons betreft het beste startmoment."

"Het gemeentelijke parkeerplan blijkt na evaluatie nuttig, de overlast vermindert en bewoners kunnen altijd vlakbij hun deur parkeren."

Dirk De Poortere, schepen van mobiliteit Middelkerke

Met de uitbreiding van het parkeerplan geldt een groene parkeerzone in de buurt van de Beukenstraat, Bassevillestraat en de Essex Scottishlaan. In die zone mag je tot tien uur parkeren aan één euro per uur. 


De woonwijken ten zuiden van de Lombardsijdelaan worden blauwe zone: met parkeerschijf mag je dan gratis twee uur parkeren. Bewoners kunnen onbeperkt vrij parkeren als ze een vergunning hebben.

2023-03-13 00:00:00 - Middelkerke: "parkeerplan werkt"
Nieuws

Middelkerke: "parkeerplan werkt"

Het parkeerplan in Middelkerke tot nu

  • De klassieke parkeerwachters verdwenen, er rijdt een controlewagen rond
  • Er kwamen 7.000 betaalparkeerplaatsen bij
  • In Middelkerke betaal je overal 1 euro per uur, behalve in de duurste zone rond het casino
  • Parkeerbedrijf OPC beheert het parkeerbeleid in de gemeente
De redactie