Nieuws

Meis­je loopt over trein­spo­ren om sel­fie te nemen: Ver­ont­rus­tend en levensgevaarlijk”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In het station van Veurne is een jong meisje over de sporen gelopen om een foto van zichzelf en een vriendin te nemen. Een treinreiziger filmde het hallucinante tafereel. Spoorwegbeheerder Infrabel is opnieuw erg geschrokken door dit gedrag en wijst erop dat blijvende preventie noodzakelijk is om zo'n gevaarlijk gedrag te voorkomen.

Het is rond halfvier wanneer twee tienermeisjes dicht tegen de sporen foto's aan het nemen zijn. Eén van hen loopt plots op het spoor en legt in het midden haar gsm neer om zo een foto te maken. Haar vriendin zit intussen met de benen over de perronrand. Een reiziger die zit te wachten kan alles filmen. Infrabel onderzoekt de zaak.

Onderzoek

Infrabel zal deze feiten onderzoeken, want een gelijkaardig voorval leidde eerder al tot een dodelijk ongeval. Daarop volgde de campagne 'Unfinished Stories'. Fréderic Petit, Infrabel: “Het was heel hallucinant en tegelijkertijd ook frustrerend want ondanks al onze sensibiliseringsacties rond spoorlopen krijg je dan deze beelden te zien. En het doet bijzonder veel denken aan een ongeval in2014 met een meisje van 12 dat bij het nemen van een selfie om het leven kwam. Dat thema is dan het onderwerp geworden van een campagne in 2021, het onvoltooide verhaal van Charlotte waarbij de mama ook een getuigenis deed. Als je dan ziet wat gisteren gebeurde dan krijg je daar gewoon kippenvel van.”

Ben Storme