Nieuws

Groeps­aan­koop van de pro­vin­cie lokt 75.000 inschrijvingen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Bij de dertiende editie van de groepsaankoop groene stroom en gas werden nu al 75.000 inschrijvingen geregistreerd, waarvan 72.000 gezinnen en 3.000 bedrijven.

Energiebedrijf Elegant deed het beste bod voor de groepsaankoop van de provincie voor particuliere verbruikers. En dus niet meer Mega, zoals de voorbije twee jaar.

Voor professionele verbruikers bood Mega de laagste prijzen aan. Vorig jaar was dat Energie.be.

Variabel contract

De energiekosten zijn gemiddeld 24 procent lager lager dan het actueel marktaanbod, gebaseerd op de voordeligste vergelijkbare contracten van de grootste energieleveranciers. Voor professionele verbruikers is dat een verschil van 20 procent.

De energiecontracten van de groepsaankoop hebben variabele prijzen die de markevolutie volgen. “We zijn tevreden met het bod en de winnende leveranciers. Via de veiling hebben we niet alleen scherpe prijzen, maar wij maken met hen ook harde afspraken over een klantvriendelijke aanpak over onder meer het voorschot, de facturen en de klantendienst”, zegt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe.

Een derde gaat in op aanbod

Vorig jaar schreven uiteindelijk 82.045 gezinnen en ondernemingen zich vrijblijvend in. Daarvan gingen er 27.516, ofwel een derde, effectief in op het aanbod van energieleverancier Mega.

Bij het klanttevredenheidsonderzoek gaf meer dan 94 procent aan opnieuw te willen deelnemen aan de volgende groepsaankoop.

Volgende stappen

2023-02-10 00:00:00 - Stroomleverancier Mega wint opnieuw groepsaankoop provincie
Nieuws

Stroomleverancier Mega wint opnieuw groepsaankoop provincie

Op 23 februari krijgen deelnemers hun persoonlijk voorstel en ontdekken ze, op basis van hun gegevens, hoeveel ze kunnen besparen. Pas dan moeten ze beslissen om al dan niet in te gaan op het aanbod.

Je kan inschrijven tot en met 25 maart.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere