Nieuws

Maat­re­ge­len voor pret­par­ken komen hard aan bij Plop­sa Group: Dit doet pijn”

2021-12-23 00:00:00 - Maatregelen voor pretparken komen hard aan bij Plopsa Group: "Dit doet pijn"

De sluiting van indoorgedeelten van pretparken en tropische zwembaden komt hard aan bij de Plopsa Group.

Dat blijkt uit de reactie van Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof na afloop van het Overlegcomité. Vooral de beslissing om de subtropische zwembaden te sluiten, zorgt voor een zware klap. "Het is een enorm verlies", klinkt het.

Plopsa Group moet het indoorgedeelte van haar pretparken sluiten, maar dat betekent ook dat Plopsa Indoor Hasselt en het nieuwe Plopsa Station Antwerpen dicht moeten. Ook de Plopsa waterparken moeten de deuren sluiten. "Dit doet pijn. Je verwacht iets, maar ik vind dat er een rare lijn in de maatregelen zit. Ik heb moeite met het knipperlicht-scenario. Bijna elke week moeten wij de spelregels aanpassen en daardoor zit ons personeel op hun tandvlees", zegt Van den Kerkhof. 

Vooral de sluiting van de tropische zwembaden stoot tegen de borst. "Wij laten 200 personen tegelijk zwemmen in een zeer groot gebouw in een chlooromgeving met uitstekende ventilatie. Die mensen houden sowieso al afstand van elkaar. Er is ook met geen woord gerept over compensaties en we hebben nog geen heropeningsdatum. Men is echt diep aan het snijden."

Toch is Plopsa opgelucht dat de buitengedeelten van pretparken mogen openblijven. "Wij hebben 500.000 euro geïnvesteerd in ons park in De Panne voor de winter, dus dat zou een drama zijn geweest."

Belga