Nieuws
 | update 

Kazou-kamp even onder­bro­ken na CO-ver­gif­ti­ging: 27 jon­ge­ren moe­ten naar het ziekenhuis

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In het Franse Saint-Jean-de-Maurienne zijn 50 West-Vlaamse jongeren gisterenavond even geëvacueerd geweest nadat ze bevangen raakten door CO. Enkelen moesten de ganse nacht in het ziekenhuis blijven en kregen zuurstof.

Een 50-tal jongeren waren afgelopen weekend in Kortrijk op de bus gestapt voor een skikamp van Kazou in de Franse Savoie. Ze verbleven er in een chalet en genoten zorgeloos van de sneeuw. Tot het gisterenavond fout liep. "Dinsdagavond rond 17.30 uur was de kok onwel geworden, waarna de ambulance werd gebeld", zegt Florence Slock, persverantwoordelijke van Kazou.

De kok moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Het bleek om een CO-vergiftiging te gaan, waarop alle jongeren geëvacueerd werden.

Medische check-up

Iedereen kreeg in een lokale sporthal een medische check-up. 27 onder hen vertoonden verhoogde CO-waarden en werden naar twee ziekenhuizen in de buurt overgebracht. Na een controle van de brandweer, mochten de anderen terugkeren naar de chalet.

Intussen kon het grootste deel van de jongeren die naar het ziekenhuis moesten, weer aansluiten bij de groep. De kok is al ontslagen uit het ziekenhuis en gaat gewoon terug aan de slag. En ook vrijwel alle jongeren staan vandaag trouwens alweer op de latten. "Het centrum is ook weer goedgekeurd", zegt Slock. "De oorzaak was een lek aan een kookvuur, maar dat is intussen hersteld."

Zij die te ziek zijn, keren vandaag naar huis. De ouders van de jongeren werden over het incident geïnformeerd door Kazou. 

De redactie