Nieuws

Inrich­ting nood­op­vang­kamp Zee­brug­ge vol­op bezig

2015-10-22 00:00:00 - Inrichting noodopvangkamp Zeebrugge volop bezig

Fedasil is volop bezig met de voorbereidingen om in de militaire kazerne (domein Knapen) in de Veerbootstraat in Zeebrugge 300 asielzoekers op te vangen.

Kobe Smits wordt de opstartmanager van het opvangcentrum. Hij is momenteel centrummanager van Het Klein Kasteeltje. Een openingsdatum is voorlopig nog niet gekend.

Het opvangcentrum Zeebrugge is bedoeld als tijdelijke opvang. De 300 bewoners van het opvangcentrum zullen er gehuisvest worden in modulaire woonunits (wooncontainers). In Zeebrugge kunnen zowel alleenstaande vrouwen, alleenstaande mannen, ouders met kinderen als gezinnen worden opgevangen. Ze zullen er verblijven gedurende de periode van hun asielprocedure.

Tewerkstelling

In het centrum zal er werk zijn voor een 40-tal mensen. Een aanzienlijk deel hiervan zal lokaal aangeworven via de VDAB. Binnenkort verspreidt de VDAB de vacatures.

Veiligheid

Het centrum zal 24 op 24 uur bemand zijn. Het tijdelijke opvangcentrum in Zeebrugge zal een open centrum zijn met voldoende veiligheidsmaatregelen.

Fedasil engageert zich ertoe om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen. Het overleg tussen de verschillende veiligheidsdiensten wordt momenteel gevoerd.

Ben Storme