Nieuws

Buurt­be­wo­ners Nieu­we Sluis Zee­brug­ge vra­gen uit­koop­re­ge­ling: Komen­de vijf­tien jaar leven we op een werf”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De realisatie van een nieuwe zeesluis in Zeebrugge blijft de gemoederen beroeren. Dat bleek gisteravond nogmaals op een infomarkt voor de inwoners, naar aanleiding van het openbaar onderzoek.

De meeste mensen uit de Stationswijk, naast de Visartsluis in Zeebrugge, hebben dan wel geen probleem met de zeesluis op zich, maar vrezen dat ze door de werken zullen moeten verhuizen. "Vijftien jaar lang zullen wij in een werfzone wonen, met vrachtwagens die op- en afrijden met fijn stof, vervuiling en lawaai", vertelt Stephane Schoetens.

Geen budget

Veel buurtbewoners vragen daarom een uitkoopregeling voor eigenaars die (vrijwillig) willen vertrekken. "Onze huizen zijn nu al verminderd in waarde door de aangekondigde werken."

Maar er is geen budget om de huizen op te kopen, zo heeft het kabinet van minister Lydia Peeters al laten weten.

2022-06-14 00:00:00 - Exacte plaats nieuwe zeesluis Zeebrugge vastgelegd
Nieuws

Exacte plaats nieuwe zeesluis Zeebrugge vastgelegd

Bezwaar indienen

De mensen uit de verschillende delen van Zeebrugge kunnen uitleg krijgen op vier infomarkten. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 4 juli.

"Ze kunnen inspraak, reacties en bezwaar indienen. Dat kan digitaal of op papier. Zo kunnen we kijken in welke mate we de studies moeten bijsturen", zegt Greet De Keukelaere van de Nieuwe Sluis Zeebrugge.

Alle informatie over de realisatie is terug te vinden op de website.

Stefaan Six
Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere