Nieuws

Gemeng­de reac­ties op loca­tie nieu­we zee­sluis Zeebrugge

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De actiegroep Leefbare Polderdorpen stapt naar de Raad van State, tegen de definitieve plannen voor de nieuwe zeesluis in Zeebrugge. De exacte locatie van de sluis, met ondergrondse tunnel, zijn gisteren voorgesteld.

De actiegroep verzet zich vooral tegen het verdwijnen van het geplande stadspark Knapen, ten koste van een nieuwe verbindingsweg. De groene long van 16 voetbalvelden zou worden omgevormd tot stadspark, maar volgens de plannen zal hier een ondergrondse tunnel van anderhalve kilometer starten.

"Wij gaan naar de Raad van State. Ik ben ervan overtuigd dat de hele Visartsluis op de helling komt te staan en dat men toch zal moeten luisteren naar de Zeebruggenaar en kiezen voor het verbindingsdok", zegt Johan Mistiaen van de actiegroep.

Visveiling gevrijwaard

De Zeebrugse visveiling reageert  wel voorzichtig positief op de plannen voor de nieuwe zeesluis. "Wij zijn heel tevreden dat de visveiling gevrijwaard is. We weten nog niet wat er gaat gebeuren met de kade en de steiger. Ik ga ervan uit dat de Vlaamse overheid de komende weken duidelijkheid schept", zegt Sylvie Becaus van de Vlaamse Visveiling Zeebrugge.

Redactie