Nieuws

Hoor­zit­ting over Vlaam­se wet: wordt patrijs geschrapt als jachtwild?

2020-10-10 00:00:00 - Hoorzitting over Vlaamse wet: wordt patrijs geschrapt als jachtwild?

Dinsdag wordt in het Vlaams Parlement een hoorzitting gehouden over het voorstel om de patrijs te schrappen als jachtwild. Patrijzen worden beschouwd als een kwetsbare vogelsoort.

   

Drie volksvertegenwoordigers van Groen hebben een decreet ingediend om de patrijs als jachtwild. Op een hoorzitting dinsdag in de Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening en Energie van het Vlaams Parlement zullen het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, Vogelbescherming Vlaanderen, Natuurpunt en de Hubertus Vereniging Vlaanderen het voorstel bespreken. 

Verbod in regio Westland

Eerder deze week verbood Vlaams minister van Natuur en Handhaving Zuhal Demir nog de jacht op kleinwildsoorten zoals de patrijs, fazant en haas binnen de wildbeheerseenheid Westland, op het grondgebied van Veurne, Alveringem, Vleteren, Lo-Reninge en Poperinge. Het verbod kwam er na een vaststelling van het illegaal kweken en uitzetten in het wild van patrijzen in Houtem bij Veurne en De Moeren. Het verbod loopt tot het einde van het jachtseizoen. 

Lees ook: 

   
De redactie