Nieuws

Groot­scha­li­ge poli­tie­ac­tie bij sta­ti­on Kortrijk

politiecontrole Kortrijk

De politiezone VLAS heeft samen met de federale Spoorwegpolitie, inspecteurs en hoofdinspecteurs in opleiding aan de West-Vlaamse Politieschool, een controleactie uitgevoerd op de aankomende treinen in het station van Kortrijk. Daarbij werden 1.500 mensen gecontroleerd. 

Alle reizigers uit de aankomende treinen in het station van Kortrijk werden na het afstappen gecontroleerd op fiets- of stepdiefstal, drugs, wapens en illegaliteit. In totaal namen een 42 politiemensen deel aan deze gerechtelijke controleactie. Hiervoor werden ook de drughond en het droneteam van de PZ Vlas ingezet. In totaal namen 42 politiemensen deel aan deze gerechtelijke controleactie.

Zo'n 1.500 controles

In totaal werden zo'n 1.500 mensen gecontroleerd. Daarvan ondergingen 80 mensen een grondige screening nadat ze werden aangeduid door de drugshond of zich verdacht gedroegen.

25 personen hadden drugs op zak. Zes daarvan had meer bij dan de gebruikershoeveelheid en  hadden en voor hen werd een procedure tot onmiddellijke minnelijke schikking opgestart.

Ook bleken er zes personen illegaal in het land te verblijven, vier mensen waren in bezit van een verboden wapen en er werd een geseind persoon aangetroffen. Er werd ook twee keer drugs gevonden op de grond, hoogstwaarschijnlijk vlug weggeworpen bij het zien van de politiediensten. “Deze grootschalige actie verliep heel vlot en zonder incidenten", meldt de politie. 

Thibaut Desmarets