Nieuws
 | update 

Golf­bal­len vlie­gen in jacuz­zi’s: bui­ten­ge­deel­te zwem­bad dicht

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Uitbater Farys wil nog voor de zomer een oplossing voor het buitengedeelte van het Brigitte Becue zwembad in Oostende. Daar komen golfballen terecht van de nabijgelegen Wellingtongolf, en dat is natuurlijk gevaarlijk. De uitbaters van het golfterrein lieten al op eigen kosten een net plaatsen, maar dat is niet voldoende blijkbaar.

Het nieuwe Brigitte Becue-zwembad in Oostende staat er zo'n drie jaar en wordt uitgebaat door Farys. Het gebouw staat pal naast een golfterrein, en dat zorgt voor een probleem. De jacuzzi's zijn sinds mei vorig jaar gesloten, omdat er nu en dan een golfbal in terecht komt.

"Je zou kunnen zeggen: 'we laten het voor wat het is', maar een golfbal is vrij hard. Als je dat op je hoofd krijgt, zijn de gevolgen toch wel ernstig", zegt schepen Bart Plasschaert.

Jaccuzi zwembad brigitte becue aangepast

Volgens de Wellington Golf gaat het over één bal, de rest komt van meeuwen die de balletjes oppikken en droppen. De eigenaar heeft trouwens al een net geplaatst van tien meter hoog, maar dat beschermt volgens uitbater Farys niet genoeg. "We hebben op eigen kosten dat net van 15.000 euro geplaatst", zegt Olivier Orlans van Wellington Golf. "Er kan altijd wel een golfbal overvliegen. We moeten constructief samenzitten en bekijken hoe we het kunnen oplossen."

Farys wil een permanente oplossing, zodat het buitengedeelte nog voor de zomer weer open veilig kan. De uitbater van het zwembad spande ook al een procedure aan tegen de uitbaters van het golfterrein, maar die kregen gelijk van de rechter. "De golf ligt er sinds 2006, we hebben ook altijd constructief samengewerkt.

De redactie