Gault&Millau geeft negen woon­zorg­cen­tra erkenning

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Gault&Millau heeft negen Vlaamse woonzorgcentra een erkenning gegeven voor de kwaliteit van hun keuken en de maaltijden die er voor de bewoners worden gekookt. Het gaat om private rusthuizen en woonzorgcentra van lokale besturen die door cateringbedrijf Aramark worden bediend. Vier van de negen erkende wzc’s liggen in West-Vlaanderen.

Aramark deed een beroep op het inspectieteam van Gault&Millau om de kwaliteit in haar keukens door te lichten. Niet enkel de keuken maar ook de sfeer en hulp aan tafel is in rekening gebracht. De audit werd in 2019 opgestart in vier woonzorgcentra. Na de coronacrisis werd dat uitgebreid naar negen woonzorgcentra waar aangekondigde en onaangekondigde inspecties zijn uitgevoerd.

Smaakvol en aantrekkelijk

Het auditteam omschrijft de maaltijden op deze negen locaties als "smaakvol, gevarieerd, aantrekkelijk ogend en toegankelijk".

De vier erkende West-Vlaamse woonzorgcentra zijn Woonzorgcentrum De Vlinder in Harelbeke, Woonzorgcentrum Ceder aan de Leie in Harelbeke, St Bernardus woonzorgcentrum in De Panne, en Woonzorgcentrum Elckerlyc in Wevelgem.

Aramark geeft aan dat het de erkenning wil blijven verdienen, liefst ook in andere WZC's waar het actief is.

De redactie