Nieuws

Flu­via zou graag twee oude his­to­ri­sche brand­weer­wa­gens kopen

Brandweerwagen3

Hulpverleningszone Fluvia bekijkt of ze twee oude, historische brandweerwagens kan kopen. De wagens zijn eigendom van de stad Kortrijk maar die wil er van af om meer plaats te hebben.

Het gaat onder meer om een ladderwagen uit 1932 die nu in de kazerne van Heule staat. Het is een belangrijke brandweerwagen met veel erfgoedwaarde, klinkt het. De stad Kortrijk biedt Hulpverleningszone Fluvia als eerste de kans om deze wagens aan te kopen, anders worden ze geveild.

Brandweerwagen1
Brandweerwagen2
Brandweerwagen3

Kaat Nuyttens, Hulpverleningszone Fluvia: “Het is natuurlijk een heel mooie historische waarde. Het jongste voertuig hier reed zelfs nog tot eind jaren negentig, die was nog operationeel inzetbaar. Nu gebruiken we hem alleen nog om bijvoorbeeld huwelijken op te vrolijken, zoals onlangs nog, toen een brandweerman trouwde, dan komt hij even naar buiten voor foto's. Dit behoud is absoluut voor de historische waarde, voor de erfgoedwaarde. Maar we moeten nog bekijken wat ermee kan gebeuren. We moeten ze kunnen stallen, er is restauratie nodig, er zijn verzekeringen. Dus we hebben nog even wat huiswerk.”

Jens Lemant

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.