Nieuws

Ener­gie­mo­biel houdt halt in Kortemark

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Inwoners van Kortemark kunnen de komende twee weken terecht bij de energiemobiel, voor advies over energie, isolatie en verbouwingen. De energiemobiel, eigenlijk een caravan, stond vanmorgen op de wekelijkse donderdagmarkt.

Twee medewerkers van het Energiehuis Westhoek informeren en helpen mensen die vragen hebben rond verbouwen en energieoplossingen zoals zonnepanelen of warmtepompen. 

De energiemobiel houdt de komende dagen halt op zeven verschillende plaatsen in Kortemark, het project kan rekenen op een kleine 200 000 euro aan Europese steun. Later toert de caravan ook in de andere gemeenten van de Westhoek.

Begeleiding

"Mensen kunnen hier terecht met allerlei vragen rond energie," zegt Sander Paelinck, renovatiecoach van het Energiehuis Westhoek. "Ook voor een thermofoto van hun gevel, dat is een scan waarin ze de verliezen van hun woning kunnen bekijken. Ze kunnen hier ook terecht voor een verbouwlening en -premie van de Vlaamse overheid. Dan kunnen wij een huisbezoek aanbieden bij die mensen, en hen helpen om offertes aan te vragen en te begeleiden met de verbouwingen."

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Lorenzo Dejonghe