Nieuws

Die­ren­asiel wil baas­jes voor rech­ter sle­pen na nieuw geval van die­ren­mis­han­de­ling: Hond­jes zijn onder­voed en gewond”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Dierenasiel Het Blauwe Kruis van de Kust wil daders van dierenmishandeling voortaan systematisch voor de rechter slepen. Na nog maar eens schrijnende gevallen van extreme mishandeling richten ze nu JusticeForAnimals op. Daarmee kan het Blauwe Kruis zich voortaan burgerlijke partij stellen en zo zorgen voor een effectieve vervolging van dierenbeulen.

10 dagen geleden werden twee uitgemergelde hondjes in het dierenasiel Het Blauwe Kruis van de Kust binnengebracht. De dieren, van 6 en 3,5 jaar oud, werden na een politie-interventie in beslag genomen.

“De hondjes zijn helemaal aan hun lot overgelaten. Nochtans komen ze niet uit de marginaliteit, maar uit een normaal gezin uit Oostende”, vertelt Fabrice Goffin van Het Blauwe Kruis van de Kust.

“Je ziet dat die beesten maanden geen eten hebben gehad, dat ze ondervoed zijn en gewond zijn.”

Fabrice Goffin, Het Blauwe Kruis van de Kust

“Burgerlijke partij voor dierenmishandeling”

Het Blauwe Kruis meent dat er te weinig effectieve straffen worden uitgesproken bij dierenleed en trekt aan de alarmbel. “Het is te vaak en niet de eerste keer dat er hier dieren binnenkomen die zwaar mishandeld zijn. We willen daar een rol in spelen en burgerlijke partij staan voor elke dierenmishandeling binnen de ruime regio Oostende. We gaan de justitiekosten betalen, maar de advocatenkosten kunnen we niet allemaal zelf betalen”, klinkt het bij Goffin.

Een burgerlijke partijstelling kost al gauw 1.000 euro. Het Blauwe Kruis doet nu ook een oproep aan alle advocaten om minstens één keer per jaar, voor dieren, een pro deo zaak te pleiten.

Stefaan Kerger
Celien Tanghe