Nieuws

Dan toch voor­lo­pig geen bedrij­ven­ter­rein in Izegem

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Er komt dan toch geen bedrijventerrein in Izegem rond de Sasbrug. Volgens schepen Caroline Maertens is het gebied te watergevoelig.

Volgens Izegem kon er gebouwd worden in de zone Sasbrug, als er een oplossing kwam voor de waterproblematiek. Maar dat blijkt niet zo eenvoudig. Zeker met de zwaardere regenval die we over ons heen krijgen, zoals in november.

Ruimte is schaars

Als er niet gebouwd kan worden, verdwijnt het plan om er een bedrijventerrein te bouwen van 14 hectare. Schepen Caroline Maertens vraagt de Vlaamse Regering voor extra ruimte om aan bedrijvigheid te doen, maar die ruimte is schaars.

In plaats van bebouwing, kan het gebied dienst blijven doen voor onder meer waterbeheer en natuurbehoud. Eerst komt er nog een openbaar onderzoek, daarna moet de Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid een advies geven aan de Vlaamse Regering.

Wat met De Mol?

Ook een zone bij woonwijk De Mol in Izegem was eerder al in het vizier gekomen als uitbreidingsgebied om te ondernemen. Maar het ondergrondse traject van hoogspanningslijn Ventilus maakt een toegangsweg onder de E403 naar de bedrijven niet mogelijk.

Er zou ook te weinig plaats overblijven om effectief bedrijven te bouwen. Inwoners haalden daarvoor opgelucht adem.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere