Cura­tor vindt zwaar ver­waar­loos­de rep­tie­len in fail­liet bedrijf: moge­lijk al maan­den geen voe­ding meer”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het dierenasiel SOS Reptiel uit Ichtegem vangt momenteel heel wat verwaarloosde reptielen op. Ze zijn vorige week ontdekt in een leegstaand pand, na een faillissement van een bedrijf uit Harelbeke.

Mogelijk hebben de dieren al maandenlang geen eten en drinken meer gehad. Sommige zijn dan ook overleden. Mario Goes, SOS Reptiel: “We werden gecontacteerd door de curator van een failliet verklaard bedrijf. Er werden namelijk enkele levende dieren aangetroffen in het leegstaande pand. Deze dieren waren al een behoorlijke tijd achtergelaten en een aantal ervan hebben het jammer genoeg niet overleefd. Enkele andere dieren verkeren momenteel in kritieke toestand en krijgen de eerste zorgen toegediend. Het betreft een baardagame, vetstaartgekko's, een kraaghagedis, Australische wateragame, een afgodsslang, een groene leguaan en een panterkameleon.”

Reptiel1
Reptiel2
Reptiel3
Reptiel4
Reptiel5
Reptiel6
Reptiel7

De dieren adopteren, is momenteel niet aan de orde, zegt Goes. De dieren hebben een maand tot enkele maanden herstel nodig, zegt Goes. "Het probleem is ook dat er een aantal dieren zijn die legale huisdieren
zijn en een aantal die illegale huisdieren zijn. Voor de legale dieren bestaat er de optie van adoptie, maar voor de illegale dieren zullen we beroep moeten doen op ons netwerk. Zien of dat er een instelling is die eventueel bereid is om ze over te nemen."

Ben Storme