Nieuws

CD&V Tielt noemt Dirk Ver­wilst op zijn minst deloy­aal en poli­tiek eigenzinning’

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

'Op zijn minst deloyaal en politiek eigenzinning', zo noemt CD&V Tielt de zet van de burgemeester van Meulebeke Dirk Verwilst, ook van CD&V. Begin van de week kondigde hij aan een lijst te vormen met de Tieltse oppositie voor de gemeenteraadsverkiezingen in de fusiegemeente. Ook de voorzitter van CD&V Meulebeke, Theo De Meyer, sluit zich aan bij de felle kritiek. Hij gaf samen met CD&V Tielt een persconferentie.

"We merken nu reeds hoe de negatieve bestuurscultuur van de huidige ploeg in Meulebeke doorwerkt richting Tielt."

CD&V Tielt

De CD&V voorzitter van Meulebeke blijft verweesd achter nu alle CD&V-schepenen met burgemeester Verwilst op kop in de fusiegemeente Tielt/Meulebeke voor een nieuwe lijst kiezen samen met de oppositiepartijen van Tielt. Dit kartel noemen ze 'Team Burgemeester'. Verwilst vindt dat de visie van CD&V Tielt niet dynamisch en toekomstgericht is. CD&V Tielt reageert fel: "We merken nu reeds hoe de negatieve bestuurscultuur van de huidige ploeg in Meulebeke doorwerkt richting Tielt." 

"Het is Dirk alleen te doen om de burgemeesterssjerp zo vlug mogelijk te kunnen aandoen."

Theo De Meyer, voorzitter CD&V Meulebeke

Breuk tussen bondgenoten

De twee CD&V-afdelingen werkten tot voor kort nog aan een gemeenschappelijke visie voor de fusiegemeente om samen naar de kiezer te trekken. Ook voor de voorzitter van CD&V Meulebeke kwam het nieuws totaal onverwachts: "Dit is eigenlijk het fundamentele en het enige dat ik aan mijn goeie vriend, tot voor kort, Dirk Verwilst wil verwijten. We hebben zoveel jaren goed hebben samengewerkt. Het is Dirk alleen te doen om de burgemeesterssjerp zo vlug mogelijk te kunnen aandoen."

Eén CD&V in nieuwe fusiestad

De voorzitters van CD&V Tielt en Meulebeke maken zich sterk om nu alsnog met een krachtige CD&V lijst uit te pakken. Ze kijken ook uit naar wat het provinciaal partijbestuur zal doen met de CD&V'ers op de lijst Team Burgemeester van Verwilst. "Je kan niet van alle walletjes blijven eten. Er is maar één CD&V werking in Tielt/Meulebeke en daar hoort de Lijst van de Burgemeester volgens hun eigen uitspraken niet meer bij", zegt Joris Meganck, voorzitter van CD&V Tielt.

Team Burgemeester Tielt-Meulebele
Nieuws

Politieke verrassing na fusie Tielt-Meulebeke: Dirk Verwilst (CD&V) verlaat z'n partij en richt met Tieltse oppositie "Team Burgemeester" op

Karel Janzen
Kate Baert