Buurt­be­wo­ners krij­gen meer info over plan­nen nieuw stuk kanaal Bossuit-Kortrijk

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Kortrijk heeft De Vlaamse Waterweg vanmiddag een eerste infomoment georganiseerd over de aanpassing van het kanaal Bossuit-Kortrijk. Eind januari besliste de regering dat er een nieuw stuk kanaal van anderhalve kilometer komt om de verbinding met De Leie te maken. Buurtbewoners, eigenaars van gronden en ondernemers binnen het projectgebied zitten nog met veel vragen en daarom zijn er vier 4 infomomenten.

Met duidelijke infomomenten zoals vanmiddag in Kortrijk hoopt de Vlaamse Waterweg het aantal bezwaarschriften te beperken tegen het project Bossuit-Kortrijk. Een nieuw stuk waterweg parallel met de R8 moet er straks voor zorgen dat grote schepen via het kanaal Bossuit-Kortrijk De Leie op kunnen. Dit ontwerp voorkeursbesluit haalde het van twee alternatieven. Het duurde jaren voor de regering de knoop doorhakte.
Deze maand startte dan het openbaar onderzoek.

Vier betrokken gemeenten

Er zijn heel wat betrokkenen, want het projectgebied ligt in Kortrijk, Harelbeke, Kuurne, Zwevegem en Avelgem. De infomomenten vinden telkens in een andere gemeente plaats. Maar nu al is duidelijk dat niet iedereen tevreden is. Vanavond houden natuurverenigingen een actie.

Infomoment1
Infomoment2
Infomoment3
Infomoment4
Ben Storme
Celien Tanghe