Nieuws

Bui­ten­speel­dag gaat ondanks april­se gril­len toch op veel plaat­sen door

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op veel plaatsen hebben kinderen vandaag het wisselvallige weer getrotseerd en toch maar buitenspeeldag gevierd. In Zedelgem bijvoorbeeld gebeurde dat op vier verschillende locaties.

In Loppem is een nieuw speelplein geopend en in Aartrijke maakten kinderen kennis met oude volkspelen. De buitenspeeldag bokst jaarlijks op tegen het overmatig schermgebruik van kinderen. Nora Piron: "Ik doe mee omdat er tegenwoordig veel te veel kinderen gewoon bij de televisie liggen en omdat ze willen dat je ook nog sportief blijft."

Buitenspeel2

Het nieuwe speelplein in Loppem kost handenvol geld. 190.000 euro, maar de gemeente wil dat kinderen zo veel mogelijk buiten spelen. Charlotte Vermeulen, schepen van jeugd Zedelgem: "Ik denk dat dit ontzettend belangrijk is. Zeker nu tablets en TV de overhand nemen, moeten we als gemeente speelplekken creëren om onze jeugd terug aan het spelen te krijgen."

Volksspelen in plaats van springkastelen

En in Zedelgem willen ze zich niet laten doen door het wispelturige weer. Bij een springkasteelverhuurder werd de bestelling gewisseld en is er gekozen voor volksspelen die dan toch buiten kunnen plaatsvinden.

Redactie