Nieuws

Brug­se makers krij­gen hand­ma­de in Brugge’-label op eer­ste edi­tie Nacht voor de Makers’

Nacht van de makers brugge

Donderdagavond vond de eerste editie plaats van de 'Nacht van de Makers'. De Republiek, Handmade in Brugge en TURBO willen zo het Brugs makerstalent in de verf zetten.

Acht nieuwe makers hebben het 'Handmade in Brugge'-label ontvangen. "Het label staat voor kwaliteit, vakmanschap staat in hun werk centraal", klinkt het.

Choc'Lat Port, Dumon Chocolatier, Handgemaakt geluk, Maillots Pavlova Costume Design, Matubu Coffee, Myrtle Makes & Mends, Van Krieken x Llukaj en Zalmrokerij Wymo, krijgen het label en komen samen met 94 andere collega's in de vernieuwde stadsgids.

Most Wanted Souvenir

'The Bruges Fourchette' wordt het nieuwe 'most wanted souvenir' van Brugge. Om een creatief antwoord te bieden op het bestaande souveniraanbod organiseerde Handmade in Brugge de wedstrijd 'BRUGOH!'. Nikolaas Pruuost, Nathalie Serfranckx en Björn Van Houtte winnen 2500 euro om hun unieke souvenir op de markt te brengen.

Lees verder onder de foto's
Brugge makers fourchette
Brugge fourchette

Goudsmid Lore De Backer wint de prijs voor 'jonge makers'. Ze lanceerde haar eigen juwelenmerk, geïnspireerd op brutalisme en modernisme. 

De stadsgids is verkrijgbaar in het Sashuis, de shop van Handmade in Brugge (Wijngaardplein 14), waar je ook tot eind augustus kennismaakt met de acht nieuwe makers in een expo.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere