Nieuws

Boom bescha­digt fiets­pad? Dan ver­plaat­sten we… het fietspad

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Wevelgem is een deel van een fietspad heraangelegd om een waardevolle honingboom te sparen. Ter hoogte van het Guldenbergplein kwam het fietspad omhoog door de wortels van de boom. Maar die honingboom wordt als een van de waardevolste van Wevelgem aanzien.

“We hebben resoluut gekozen voor het behoud van de boom en daarom moest er een aanpassing van de onmiddellijke omgeving rond de boom gebeuren.”

Jan Seynhaeve, burgemeester Wevelgem

Ook veel veiliger nu

De gemeente liet de grond rond de boom ontharden en legde een nieuw fietspad aan aan de andere zijde van de boom. Het fietspad schuift dus op en De Lijn zal het nabije bushokje volgende week verplaatsen.

Jan Seynhaeve, burgemeester: “Het nieuwe fietspad werd niet enkel veiliger omwille van de verplaatsing naar de andere zijde van de boom enerzijds en omdat het niet meer opgestoken wordt door boomwortels anderzijds, maar het fietspad werd bovendien ook breder aangelegd, van 1,1 m naar 1,75 m. Door al deze aanpassingen was het nodig om een tweetal parkeerplaatsen op het Guldenbergplein in te nemen."

Wevelgem 2

Omdat de N8 een weg is die in beheer is van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), draagt het Agentschap de kosten voor de heraanleg. Het nieuwe bushokje wordt door de gemeente bekostigd.

De redactie