Nieuws

Jeugd­au­teur Rebec­ca Kints geeft nieuw boek uit: Manier om met mijn ms om te gaan”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Jeugdauteur Rebecca Kints uit Bissegem schenkt een deel van de opbrengst van haar nieuwe boek aan de MS-Liga Vlaanderen. Zelf lijdt Rebecca al lang aan multiple sclerose (ms), boeken schrijven is een manier om met de hersenaandoening om te gaan.

Rebecca was jarenlang leerkracht. Haar talent om boeken te schrijven ontdekte ze pas toen ze haar job moest opgeven omdat ze te ziek was. Vol fun en fantasie, zo typeert Rebecca haar stijl. Met dat recept scoort ze hoog bij jonge lezers. Illusie en vooral zaken verzinnen zijn ook de dingen die haar in haar ziekte rechthouden. “Ik zelf ben beperkt. Bijvoorbeeld in het lopen. Maar mijn figuren kunnen rennen. Ik kan dat niet meer. Ik zit met een aantal dingen die ik daar in kwijt kan. Dat breng ik dan ook in die verhalen naar boven.”

Niet louter leesplezier

Rebecca zit niet stil. Als oefening werkte ze eerst mee aan boekjes voor kleuters en peuters. Nu is ze overgeschakeld naar het echte verhalen schrijven. Bovendien mikt ze als ex-lerares Nederlands op meer dan louter leesplezier. “We moeten er niet omheen kijken. Het is een algemene problematiek dat de kinderen en jongeren te weinig aangezet worden om te lezen. Ik hoop dat ze dan ook, naast het wegvluchten van bepaalde problemen, in het boek gestimuleerd worden om te lezen. Eigenlijk zouden het twee dingen zijn die je in één klap hebt.

Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville
Ben Storme