Nieuws

Bedrijf plant bos aan in Jabbeke

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Ondanks de regen is in Jabbeke het eerste bedrijfsbos van het nieuwe seizoen geplant. Ruim 50 bedienden van het Internationale bedrijf IFF met vestigingen in Ieper en Brugge sloegen de hand aan de ploeg. 

In drie jaar zijn er al zo'n 80 hectare bedrijfsbossen aangelegd. Steeds meer bedrijven zijn geïnteresseerd om zo een steentje bij te dragen aan de bestrijding van een wereldwijd bostekort. Dajo Hermans, Forest Fwd: "Wij zijn een bedrijf dat andere bedrijven betrekt bij natuurcreatie. We planten bedrijfsbossen aan in heel Vlaanderen voor bedrijven en organisaties. We gaan uiteindelijk de komende maanden duizenden bomen aanplanten. De bedoeling is mensen en bedrijven overtuigen om meer natuur te gaan aanleggen."

Bos1
Bos2
Bos3
Bos4

En voedingssupplementenbedrijf IFF plant vandaag, met het voltallige kantoorteam, een nieuw bos in Jabbeke. Op een terrein van Natuurpunt. Het bedrijf wil duurzaam zijn en dat niet alleen in hun productie. Perer Accou, IFF: "In België hebben wij vier vestigingen, twee productie-eenheden. Naast Jabbeke één in Ieper, één in Brugge en ééntje in Olen. Specifiek waar we produceren willen we een minimale ecologische voetafdruk nalaten."

"We zitten normaal de hele dag binnen, aan onze bureau. Vandaag is een heel andere dag. Ik heb er eigenlijk heel veel plezier aan gehad."

Elise Vandenberghe, bediende IFF
De redactie