Nieuws

Groot fusie­zie­ken­huis AZ Oos­ten­de van­af mor­gen een feit

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Na twee jaar van grondige voorbereiding gaan de ziekenhuizen Damiaan en Henri Serruys vanaf morgen verder onder éénzelfde naam: AZ Oostende.

Tijdens een overgangsperiode van zo'n tien dagen zal de campus Serruys in de Kaïrostraat tijdelijk op een lager pitje draaien. Maar de fusie gaat hoe dan ook gepaard met een herverdeling van het zorgaanbod. In de campus Damiaan komt de nadruk op dringende zorg.  Serruys krijgt dan weer een slaapcentrum, maar ook de dagkliniek en alles wat te maken heeft met orthopedie, oogheelkunde en plastische chirurgie.

Ziekenhuis1
Nieuws

Personeel neemt afscheid van Serruysziekenhuis met kaarsjes en minuut stilte

Cluster moeder-kind

Sabina Gerniers, hoofdarts AZ Oostende - Damiaan: "Materniteit, pediatrie. De ganse cluster moeder en kind wordt ééngemaakt. Dat is eigenlijk al gebeurd sinds dit weekend. Vanaf morgen starten we ook een nieuwe eenheid op die moet zorgen voor de opnames van oncologische patiënten. Dat gebeurt in Damiaan."

De MUG vertrekt voortaan nog enkel vanuit AZ Damiaan. Maar de spoedafdeling in Serruys blijft voorlopig wel bestaan. AZ Damiaan opent volgend jaar ook de nieuwe huisartsenwachtpost Middenkust, als centrum voor de eerstelijnszorg.

Lorenzo Dejonghe
Ben Storme