Nieuws

Per­so­neel neemt afscheid van Ser­ruys­zie­ken­huis met kaars­jes en minuut stilte

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Oostende is vanaf morgen de fusie tussen het Henri Serruysziekenhuis en het AZ Damiaan officieel en wordt het één groot ziekenhuis: AZ Oostende. En dat maakt in het Serruysziekenhuis heel wat emoties los. Om afscheid te nemen van ‘hun’ ziekenhuis lieten alle personeelsleden een kaarsje branden en hielden ze een minuut stilte.

Om half een vanmiddag komt het voltallige personeel van het ziekenhuis naar buiten: van dokters en verplegers tot mensen van de technische dienst of het onthaal. En allemaal hebben ze een kaars in hun handen. Hun manier om afscheid te nemen van het ziekenhuis én van elkaar. Want door de fusie moeten sommige werknemers vanaf morgen in AZ Damiaan aan de slag.

"Ik werk hier 43 jaar. Het is toch dubbel, wat zuur. Het is precies alsof er een stukje uit m’n ziel wordt weggesneden."

Christian Vanbillemont, psychiatrisch verpleger
Ziekenhuis2

Christian Vanbillemont, psychiatrisch verpleger: "Het is eerder een afscheid nemen van onze werkgever, Sint-Jan, die tot op vandaag nog onze werkgever is. Vanaf morgen is dat AZ Oostende. Vandaar, we nemen afscheid."

Celien Tanghe
Ben Storme