Nieuws

Brug­ge laat asbest­loods afbreken

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Brugge laat de stadsloods, die ze door problemen met asbest had gesloten, afbreken. Behalve asbest is er ook een probleem met de stabiliteit van het gebouw.

De meeste werknemers zijn al drie jaar weg uit de loods in de Peter Benoitlaan en werken in een ander gebouw van de stad. Die gebruikt de loods sinds vorige maand helemaal niet meer nadat asbest was vrijgekomen  uit de dakplaten. De stad beslist nu om het gebouw te slopen.

"Het gebouw is niet meer te redden, het is palliatief."

Minou Esquenet, schepen van Patrimonium Brugge

Minou Esquenet, schepen van Patrimonium Brugge: "In augustus van dit jaar hebben we vastgesteld dat er een dakbalk doorgebogen was. Daarop hebben we meteen een stabiliteitsonderzoek laten uitvoeren. We hebben recent de resultaten van dat stabiliteitsonderzoek binnengekregen. Die resultaten zijn heel duidelijk: het gebouw is niet meer te redden, het is palliatief en dus gaan we het slopen. Wat nog resteert in het magazijn, gaan we op een veilige manier laten verwijderen door een gespecialiseerde firma. En wij gaan nu zoeken, met de dienst openbaar domein, hoe wij hun werking intussen zo goed, efficiënt en functioneel mogelijk kunnen garanderen."

Asbest Brugge
Nieuws

Werknemers bezorgd over gezondheid door asbest in loods van stad Brugge

Jens Lemant
Ben Storme