Nieuws

Werk­ne­mers bezorgd over gezond­heid door asbest in loods van stad Brugge

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De stad Brugge heeft en asbestprobleem in een opslagplaats van de stedelijke werkhuizen. Mensen die er jaren gewerkt hebben, zijn heel ongerust over hun gezondheid. De eerste staalnames waren al zeven jaar geleden. Nu een dakbalk gebroken is, is de situatie veel ernstiger en heeft de stad beslist om de met asbest vervuilde loods helemaal niet meer te gebruiken.

Anonieme getuigen zijn bezorgd over hoe de stad Brugge het asbestdossier van de Centrale Garage in de Peter Benoitlaan heeft aangepakt. Volgens de burgemeester zijn de procedures gevolgd en worden er zeker jaarlijks stalen genomen.

Loods niet meer in gebruik

De stad Brugge ontkent dus dat ze de asbestproblematiek onder de mat hebben geveegd. Sinds 2020 is alle permanent personeel er al weg, maar door nieuwe schade aan het dak is het probleem veranderd. De loods deed dienst als stapelruimte, waar stadsmeubilair en strooizout ligt, maar nu is beslist om de garage en de inhoud niet meer te gebruiken. Er is een gespecialiseerde firma aangesteld om de asbest te saneren.

Asbest Brugge
Stefaan Kerger
Celien Tanghe