Nieuws

Alweer poe­der­brief bij soci­a­le huis­ves­tings­maat­schap­pij in Oostende

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De Oostendse sociale huisvestingsmaatschappij De Oostendse Haard heeft vanmorgen opnieuw een verdachte poederbrief in de bus gekregen. Dat bevestigt voorzitter Quinten Goekint. Het is al de tweede keer dit jaar.

Het gebouw werd meteen afgesloten en brandweer en politie zijn massaal ter plaatse gekomen. Niemand mocht het kantoor nog in of uit. Door het verplichte telewerken waren er maar 6 personeelsleden aanwezig, zij moesten dus een eindje op hun werk blijven. De Civiele Bescherming onderzocht om welke substantie het ging. De vorige keer bleek het gewoon om bloem te gaan. Dat was nu weer het geval.

Reactie

Kort na de middag werden de kantoren wel terug vrijgegeven. Het team van De Oostendse Haard reageert.  Directeur Vanessa Vens: "De veiligheid van mijn team en mijn veiligheid werden opnieuw in gevaar gebracht. Ik open in principe de post, maar het had evengoed één van mijn medewerkers kunnen zijn. Bovendien: het is niet omdat het de eerste keer poedersuiker was, dat het nu opnieuw vals alarm zou zijn. Wij nemen dit zeer ernstig. En het hakt in sowieso. Menselijk, omdat ik het nu een tweede keer meemaak op nog geen jaar tijd én omdat we niet begrijpen wat iemand bezielt om zoiets agressief te doen. Professioneel, omdat onze dienstverlening wordt belemmerd. Wij zijn gelukkig veilig en gezond en morgen staan we terug paraat.” 

Bekijk ook:

Ben Storme