Nieuws

30 000 bezoe­kers op eer­ste Luchtvaartdag

Vier luchthavens stelden vandaag samen met de VlaamseMotorVliegclubs, de lucht- en ruimtevaartindustrie, Defensie en de VDAB hun activiteiten voor aan het grote publiek. Onder een stralende lentezon bezochten 30000 mensen één van de luchthavens.

Naast de luchthaven van Antwerpen en Brussels Airport, deden ook de luchthavens van Oostende-Brugge en die van Kortrijk-Wevelgem mee aan de eerste Luchtvaartdag. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits en Vlaams minister-president Kris Peeters bezochten samen de vier luchthavens en namen er deel aan de verschillende activiteiten.

Naar analogie van de drie succesvolle Vlaamse Havendagen is er ook een eerste Luchtvaartdag georganiseerd. "De bedoeling was om het brede publiek te laten kennismaken met de luchtvaartactiviteiten en de mensen die werken in de sector", zegt minister Crevits. "Ook de opleidingsmogelijkheden voor een job in de luchtvaart werden vandaag in de spots gezet." In en rond de luchthavengebouwen waren dan ook heel wat mensen te vinden die een dergelijke job ambiëren.

Ook minister-president Kris Peeters benadrukt het belang van de Luchtvaartdag. "Vlaanderen wil tegen 2020 de beste Europese regio zijn op het vlak van slimme en duurzame logistiek. De Vlaamse luchthavens spelen hierin een centrale rol", zegt hij. "De Luchtvaartdag is een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de sector van binnenuit. Verder investeren in de infrastructuur en de sector, die een toegevoegde waarde van 3.5 miljard euro heeft en meer dan 40 000 mensen tewerk stelt, is de boodschap om onze ambities waar te maken."

Met een bezoekersaantal van 30 000, waren de ministers én de luchthavens alvast heel tevreden.

De redactie