Nieuws

16 MIA-nomi­na­ties voor West-Vlaan­de­ren, Bri­hang spant de kroon

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Voor de MIA’s 2023, de Vlaamse muziekprijzen, zijn heel wat West-Vlamingen kanshebber voor een prijs. Onder hen is Boudy Verleye, alias Brihang, het meest genomineerd: De hiphopper is geboren in Knokke-Heist.


Brihang krijgt zes nominaties, in de categorieën solo artiest, hiphop, Nederlandstalig, Artwork, auteur/componist en beste album. Onlangs ging hij ‘Droomvoeding’ nog zelf aanprijzen op de markt in Kortrijk.

De Wevelgemse zangeres Camille Dhont kan drie MIA's in de wacht slepen, voor de beste hit met het nummer ‘Rihanna’, maar ook in de categorieën Pop en Nederlandstalig.

Ook Kortrijkzaan Maarten Devoldere van Warhaus maakt kans op drie prijzen in de categorieën album, alternative en auteur/componist.

In de West-Vlaamse vijver ook nog: Compact Disk Dummies (Dance), Will Tura (Vlaams Populair) Isolde Lasoen (muzikant), Johannes is Zijn Naam (Nederlandstalig).

Het publiek en de muzieksector kunnen vanaf vandaag tot en met zondag 10 december stemmen voor hun favorieten via mias.be. De awardshow vindt plaats op woensdag 24 januari in het Antwerpse Sportpaleis, tijdens de Week van de Belgische muziek.

Ben Storme
Kate Baert