Nieuws

CAMIL­LE dit jaar wél met twee MIA’s naar huis

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Zangeres CAMILLE uit Wevelgem is dit jaar wel in de prijzen gevallen op de Music Industry Awards (MIA's). Het waren haar eerste MIA's, voor 'Pop' en 'Nederlandstalig'.

De vijftiende editie van de MIA's donderdagavond in Paleis 12 op de Heizel in Brussel werd spectaculair geopend door Oscar and the Wolf die vanop de hoogste bol van het Atomium zijn lied Warrior speelde, en dan plots op het podium in de zaal verscheen.

CAMILLE hitmachine

Gastheer Bart Peeters liet meteen weten dat er nooit zoveel Nederlandstalige muziek aanwezig was op de MIA's. Het is een trend: steeds meer Vlaamse artiesten vallen in de prijzen. En zo ook CAMILLE uit Wevelgem. De jonge artieste raakte het afgelopen jaar bekender dan ooit na haar deelname in The Masked Singer op VTM. Nochtans was ze daarvoor ook al te zien in de Ketnet-serie #LikeMe.

Dat de populariteit van CAMILLE blijft toenemen was ook te merken op haar albumvoorstelling in Kortrijk. Vorig jaar was de Wevelgemse genomineerd voor 'Doorbraak' en 'Solo Vrouw', maar ging toen naar huis met lege handen. Nu maakt ze het zeker wel waar met de MIA's voor 'Pop' en 'Nederlandstalig'.

Pommelien Thijs en Stromae grote winnaars

Pommelien Thijs en Stromae hebben zich tot de grote winnaars gekroond. Ze mochten elk drie awards mee naar huis nemen op de vijftiende editie van de MIA's.

De ster van Pommelien Thijs schijnt steeds harder en dat werd op de MIA's bevestigd met winst in de categorieën 'Doorbraak' en 'Solo Vrouw', terwijl ze met haar lied 'Ongewoon' de 'Hit van het Jaar' wegkaapte.

Stromae doet niet onder met ook drie MIA's en brengt zijn totaal zo op twintig, wat een absoluut record is in vijftien jaar MIA's. Paul Van Haver, de echte naam van Stromae, won in de sectorcategorieën 'Auteur/componist', 'Live act' en 'Videoclip', voor het lied L' Enfer'.

Andere MIA's

Een mooi moment was er toen Hugo de award voor 'Vlaams Populair' kwam uitreiken. Hij deed dat zonder zijn recentelijk overleden echtgenote Nicole, maar wel met een staande ovatie van het publiek. Die MIA ging voor de derde keer op rij naar de 70-jarige Willy Sommers.

Metejoor brengt zijn totaal op vijf met winst in de categorieën 'Album' en, voor het tweede jaar op rij, 'Solo Man'. Een dubbele triomf was er nog voor het duo Charlotte Adigéry & Bolis Pupul met MIA's in de sectorcategorieën 'Artwork' en 'Producer', die laatste samen met de broers Stephen en David Dewaele. Tamino haalde het in de categorie 'Alternative'. Regi won voor het tweede jaar op rij in de categorie 'Dance'. Clouseau werd bekroond als 'Groep van het jaar', Coely won in de categorie 'Hiphop' en drumster Stefanie Mannaerts van de groep Brutus won in de sectorcategorie 'Muzikant'.

Redactie
Belga