Nieuws

Wordt Bri­hang West-Vlaam­s Ambas­sa­deur van 2023?

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Dit jaar gaan we weer op zoek naar dé West-Vlaamse Ambassadeur van 2023. Wie volgt Maaike Cafmeyer op en wordt West-Vlaams Ambassadeur 2023? Wordt het Brihang, Camille, Emma Meeseman, Karel Sabbe, Will Tura of Wim Willaert? Vandaag stellen we Brihang voor.

Brihang, troubadour met poëtische flair

Boudy Verleye (30), alias Brihang, uit Knokke-Heist veroverde in sneltempo (West-)Vlaanderen met zijn poëtische rapteksten sinds hij in 2014 De Nieuwe Lichting van StuBru won. Met zijn debuutalbum in 2016 slaagde hij er al snel in om een trouwe fanbase uit te bouwen. Vier jaar na zijn vorige plaat bracht hij dit najaar 'Droomvoeding' uit, een indringend album waar hij op een eerlijke manier vertelt over het vaderschap. De plaat stond meteen op de eerste plaats en hij verkocht in oktober ook drie keer de AB uit. Ook de tickets voor zijn tournee in het voorjaar vlogen de deur uit.

Wie is volgens jou een uitblinker in z’n vak, iemand die West-Vlaanderen  ademt en die ons allemaal vertegenwoordigt? Stemmen kan hier tot 26 november op jouw favoriete kandidaat.

Brihang

KW - Thiana Van Den Bussche

De redactie