Expo over nieu­we fiets­snel­weg Kortrijk-Harelbeke-Waregem

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In CC Het Spoor in Harelbeke loopt een tentoonstelling over de geplande fietssnelweg F7 Kortrijk-Harelbeke-Waregem.

In overleg met die steden maakt de provincie een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) op voor een fietssnelweg tussen de stations van de drie betrokken gemeenten. Daarbij hoort een tentoonstelling met luchtfoto's en infopanelen. De tentoonstelling loopt tot en met vrijdag 26 april.

Infomarkt volgt

Bezoekers kunnen het volledige traject afstappen door middel van een luchtfoto van 15 meter lang die als een sticker op de grond is gekleefd. Daarop komen de verschillende opties voor het tracé, ten noorden en ten zuiden van de spoorweg aan bod. Op infopanelen langs het traject wordt er meer uitleg gegeven over cruciale punten. Op woensdag 24 april is er trouwens een infomarkt waarop men meer vragen kan stellen. 

Exacte ligging nog niet bepaald

Vorig jaar keurde de deputatie van de Provincie West-Vlaanderen de startnota van het PRUP goed. De startnota werd aangevuld met bijkomende technische informatie en werd vorige maand opnieuw goedgekeurd.  Tijdens een publieke raadpleging, die tot begin juni loopt,kan iedereen suggesties of opmerkingen maken.  De exacte ligging van de fietssnelweg is nog niet bepaald.

De redactie