Nieuws

Pro­vin­cie bant speed­pe­de­lecs op enke­le groe­ne assen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Na een aantal klachten en kleine incidenten gaat de provincie de speedpedelec en de bromfiets bannen van de groene assen. Dat zijn negen oude spoorwegbeddingen die omgevormd zijn tot ecologische en recreatieve verbindingen voor wandelaars en fietsers.

De provincie start daarom een hoffelijkheidscampagne, die de vele gebruikers van de groene assen moet sensibiliseren. Bijzondere veldwachters zullen een oogje in het zeil houden. Langs de Groene 62 tussen Torhout en Oostende staat een proefopstelling, met informatieve verbodsborden voor speedpedelecs en bromfietsen. Die mogen daar ook niet rijden volgens het verkeersreglement, wel op de vier fietssnelwegen.

Schreeuw om aandacht

Jurgen Vanlerberghe, gedeputeerde voor Mobiliteit: “Het heeft er veel mee te maken dat het netwerk van fietssnelwegen nog niet afgewerkt is. Als je bijvoorbeeld tussen Torhout en Oostende op fietssnelwegen.be gaat kijken, dan zie je dat langs de F33 daar een fietssnelweg zou moeten liggen, maar in de praktijk valt dat tegen. Mensen zoeken dan een alternatief, dat is begrijpelijk. Deze actie is ook een schreeuw om aandacht naar het Vlaamse niveau, om in de volgende regeerperiode dat fietssnelwegennetwerk ook langs de gewestwegen nu eens echt deftig uit te bouwen.”

Fietsers
Speedpedelecs
Speedpedelecs2
Jeroen Sap