Kust­fiets­snel­weg F34 krijgt ver­der vorm

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Wie droomt er niet van om met de fiets langs de duinen naar het werk te  fietsen op een autoluw traject? Een herinrichting van de Koninklijke Baan (N34) kan op termijn die droom waarmaken.

Tussen Zeebrugge en Oostende krijgt de fietssnelweg F34, die Knokke-Heist met Nieuwpoort zal verbinden en langs de N34 zal lopen, verder vorm. Terwijl het autoverkeer op de N34 wordt gebundeld op de huidige zuidelijke rijbaan richting Zeebrugge, komt er een brede en comfortabele fietssnelweg, afgeschermd van het gemotoriseerd verkeer.

De fietssnelweg is momenteel nog niet zichtbaar en er is een grote variatie qua inrichting en infrastructuur. In vergelijking met de autoweg vertoont de huidige fietsinfrastructuur ook grote kwaliteitsgebreken. Op veel plaatsen zijn de fietspaden te smal, liggen ze te dicht bij de autoweg of op de pechstrook, zijn ze opgebouwd uit betonklinkers en liggen er putten. Daar willen de verschillende partners gezamenlijk verandering in brengen.

Ruim en comfortabel fietspad

De huidige noordelijke rijbaan van de N34 richting Oostende zal verdwijnen en plaatsmaken voor fietsers en ontwikkeling van de duinen. Het autoverkeer wordt gebundeld op de zuidelijke rijbaan, die zal bestaan uit één rijstrook per rijrichting. “De aanliggende fietsstroken worden vervangen door een ruim en comfortabel fietspad van 4 meter breed, afgeschermd van het gemotoriseerd verkeer. Op deze fietssnelweg zullen fietsers telkens voorrang hebben op kruispunten. Afhankelijk van de zone komt de fietssnelweg ten noorden van de tramlijn of ten zuiden van de rijbaan”, vertelt minister Lydia Peeters.

2019-02-26 00:00:00 - West-Vlaanderen en kustburgemeesters maken werk van fietssnelweg
Nieuws

West-Vlaanderen en kustburgemeesters maken werk van fietssnelweg

Ben Storme

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.