Off­si­de: voet­bal­clubs KVO en KVK zijn ervan over­tuigd dat ze moei­lijk sei­zoen posi­tief kun­nen afsluiten

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In onze sporttalkshow Offside kreeg Jeroen Sap gisteren de sportieve directeurs van KV Kortrijk en KV Oostende over de vloer. Zij zijn er beiden van overtuigd dat hun voetbalclubs een moeilijk seizoen toch nog op een positieve noot zullen afsluiten. In Oostende hopen ze vooral dat de bestuurlijke malaise eindelijk opgelost zal raken, in Kortrijk willen ze vooral de degradatie vermijden.

Het is een rampseizoen voor KV Oostende. Op sportief vlak begint het pas na nieuwjaar - na de komst van de onbekende trainer Jamath Shoffner - wat te lopen. KVO zal zich wel redden, maar dan blijft er nog de extra-sportieve malaise. De Amerikanen hebben er een zootje van gemaakt, bewindvoerder Van Oosterwyck zoekt een overnemer, maar vindt voortdurend nieuwe lijken in de kast.

"Ik denk dat we bezig zijn aan een afvalrace. Je hebt heel wat geïnteresseerden die effectief geïnteresseerd zijn, maar je hebt ook fantasten die interesse tonen, maar die je ook nooit meer terug hoort als puntje bij paaltje komt", zegt Nils Vanneste, sportief directeur KV Oostende.

Werner Van Oosterwyck
Sport

Bewindvoerder KVO krijgt meer ademruimte: mandaat verlengd tot begin juli 2024

"Ik denk dat we met een vijftal partijen overblijven die in de eindsprint zitten richting finish." Walter Vansteenbrugge en Johan Vande Lanotte zouden bezig zijn met een plan om KV en BC Oostende samen te verkopen.

"Nieuw hoofdstuk"

Ook Kortrijk staat in het uitstalraam. Eigenaar Vincent Tan wil 15 miljoen euro, maar blijft wel investeren in de club. Kortrijk kan de relegations play-off niet meer vermijden, maar trainer Freyr Alexandersson bracht wel een nieuwe vibe in de ploeg. Het geloof in de redding is groot.

"Het zal zeker beter moeten. Na nieuwjaar zijn we wel een nieuw hoofdstuk gestart, met een nieuwe coach en enkele transfers. Dus dat zijn dingen waar we ons zeker moeten aan optrekken", zegt Pieter Eecloo, CEO Sports bij KV Kortrijk.

KV Kortrijk vreugde
Sport

KV Kortrijk zet remonte richting redding in en blijft ongeslagen in 2024

Redactie