Sport

Off­si­de: Waar is die grin­ta naar­toe?”: Patrick Lefe­ve­re wil weer­baar­heid zien bij Soudal-Quick.Step

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Manager Patrick Lefevere van wielerploeg Soudal-Quick.Step wil dat zijn renners zich niet zomaar neerleggen bij de overmacht van Visma-Lease a bike. Hij wil meer grinta zien. Dat was één van de conclusies na het openingsweekend in onze sporttalkshow Offside. Naast Lefevere schoof ook wielercommentator Karl Vannieuwkerke mee aan tafel.

"Morgen is er meeting met het hele team, behalve renners dan. Dat zal wel een van de eerste punten die op tafel ligt. Waar is die grinta naartoe? Ok, we zijn verslagen. Maar een beetje weerbaarheid kan ook geen kwaad", zegt Patrick Lefevere.

"Is dat de ontmoediging door de sterkte van de tegenstand? Maar ze hebben dat jarenlang moeten ondergaan van ons! Je moet je daar niet bij voorbaat gaan neerleggen."

Karl Vannieuwkerke: "Ze koersen fantastisch op dit moment. Maar als je dan gaat kijken naar vorig jaar. Ze hebben alles gewonnen in de aanloop naar de monumenten. Maar de monumenten: niks, he."

Patrick Lefevere: "Datzelfde wat zij nu doen, en vorig jaar al een stuk, deden wij een paar jaargeleden ook in Harelbeke. Met tien wegrijden en vijf man mee."

Offside met Karl Vannieuwkerke en Patrick Lefevere

"Er komt nog een Tour en wat nog allemaal. Ik lig daar absoluut niet wakker van nu."

Patrick Lefevere, Manager van Soudal-Quick.Step
Karl Vannieuwkerke Offside

"Geen staatszaak meer"

"Wat me wel opvalt, Patrick, zoveel jaar terug zou het een staatszaak geweest zijn als jullie het openingsweekend hadden gemist zoals je nu gedaan hebt", zegt Karl Vannieuwkerke." Nu wordt er hier aan tafel over gesproken omdat jij hier zit. Maar uiteindelijk staan de kranten er niet meer vol over."

"Ik kijk dan af en toe eens naar CQ Ranking (de wereldwielerranglijst) en we staan in het klassement tweede en hebben het meeste overwinningen: elf. Maar dat ontgaat het lokale publiek natuurlijk. Dat is waar", zegt Patrick Lefevere.

Karl Vannieuwkerke: "Jullie zwaartepunt van het voorjaar ligt in het tweede deel nu. Ik heb Remco horen zeggen: 'Geloven jullie dat ik op één week de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik kan winnen?' Uiteraard geloven wij dat, maar als hij dat ook gaat doen, dan is jullie voorjaar meer dan geslaagd natuurlijk."

"Anders ook. Er komt nog een Tour en wat nog allemaal", zegt Patrick Lefevere. "Ik lig daar absoluut niet wakker van nu."

-Niet meer? Vroeger wel?

"Ja, maar iedereen heeft gezegd dat het onmogelijk was om de ploeg op zo'n korte tijd om te keren naar een rondeploeg. Ik heb eigenlijk iets dat onmogelijk is, mogelijk gemaakt. Nu beginnen ze weer te zagen dat we niet meer goed rijden in het voorjaar. Je moet weten wat je wil hé."

Vannieuwkerke Lefevere Offside
Jeroen Sap
Bart Coopman
Andy Debo