Sport

Dit was Off­si­de: oplo­pen­de strijd in het voet­bal & begin­nen­de strijd in het wiel­ren­nen met Jim­my De Wulf & Sven Vanthourenhout

Offside 2024 1

Wielerbondscoach Sven Vanthourenhout en de assistent-trainer van Cercle Brugge Jimmy De Wulf waren gisteravond de eerste gasten van het nieuwe seizoen van onze sporttalkshow Offside. Daarin ging het onder meer over de start van het Vlaamse wielervoorjaar dit weekend, en over de play-off 1-ambities van Cercle Brugge.

Het wielerseizoen is nog maar net begonnen, maar de Belgen doen het prima. Zo won Remco Evenepoel de Ronde van de Algarve, Tim Merlier pakte gisteren zijn derde sprintzege, Gerben Cuypers sprinte ook al naar z’n eerste zege en Maxim Van Gils won de enige rit in de Ruta del Sol. En ook voor Lotte Kopecky loopt het op wieltjes met eindwinst in de UAE Tour.

Ook Wout Van Aert mocht de handen dit seizoen al in de lucht gooien. Veel ogen zijn opnieuw op hem en z’n ploeg gericht, maar bondscoach Sven Vanthourenhout verwacht ook wel wat van Soudal-Quick.Step.

“Ik vind wel dat ze een ploeg hebben om mee te spelen. Ik denk dat ze moeten durven koersen en dat ze de finale moet durven ontlopen. Daar hebben ze de ideale renners voor”, aldus Vanthourenhout.

"Met Moscon hebben ze wel een goeie aanwinst, ik denk dat hij wel gaat verrassen."

Sven Vanthourenhout, bondscoach

Denkey als vervanger voor Thiago?

Ook aan tafel: Jimmy De Wulf, assistent-trainer van Cercle Brugge. Bij de Vereniging loopt alles op wieltjes. Met nog vier matchen te gaan, staat Cercle op een zesde plaats en daarmee mogen ze dus voorlopig naar de Champions' Play-Offs.

“Als we erin staan, dan gaan we er verdiend in staan. Als we er niet in staan, dan gaat dat ook verdiend zijn dat we er net niet in staan”, klinkt het bij De Wulf.

"Stel dat we in de Champions' Play-Offs geraken, dan moeten we gewoon wedstrijd per wedstrijd genieten."

Jimmy De Wulf, assistent-coach Cercle Brugge

Groen-Zwart kan voor die strijd alvast rekenen op spits Kevin Denkey. De Togolees scoorde dit seizoen al 21 doelpunten en speelde zich daarmee in de kijker van onder meer buur Club Brugge. De topschutter in de Jupiler Pro League wordt er vaak getipt als opvolger voor Igor Thiago. De Braziliaan trekt op het einde van het seizoen naar Premier League Club Brentford, voor een slordige 37 miljoen euro.

Jeroen Sap
Davy Vercamer
Celien Tanghe