Sport
 | update 

West-Vlaam­se vol­ley­bal­lers Sep­pe Rot­ty en Manon Stra­gier ver­ko­zen tot Spe­lers van het Jaar

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Seppe Rotty van Knack Roeselare en de Wevelgemse Manon Stragier zijn maandagavond op de Volleyproms in Affligem uitgeroepen tot Speler en Speelster van het Jaar. Rotty won de prijs al eens in 2022.

Seppe Rotty (23) veroverde in februari met Roeselare de Belgische beker en de oppositie kan binnenkort met de West-Vlamingen ook hun landstitel verlengen. In de finale van de play-offs wacht eeuwige rivaal Maaseik.

Rotty kreeg van de stemgerechtigden 116 punten en haalde het voor teamgenoot Simon Plaskie (69 punten) en Martin Perin (56 punten), de libero van Maaseik in het voorjaar zijn carrière op amper 21-jarige leeftijd moest beëindigen door een hartprobleem. Op de erelijst is Rotty de opvolger van de Argentijn Pablo Kukartsev, die Roeselare inruilde voor het Franse Tourcoing.

Most valuable player

De Wevelgemse Manon Stragier (25) van Asterix AVO Beveren is uitgeroepen tot Speelster van het Jaar. Gilles Vandecaveye (Menen) is MVP (most valuable player, red.) van het reguliere seizoen. In het beachvolley gingen de onderscheidingen naar Gilles en Louis Vandecaveye (mannenteam) en Britt Ruysschaert/Els Vandesteene (vrouwenteam).

Belga