Sport

Roe­se­la­re grijpt 16e beker met overmacht

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Knack Volley Roeselare mag de zestiende beker in zijn clubgeschiedenis in de lucht steken. In een heruitgave van de finale van vorig jaar maakte het relatief vlot komaf met Menen. Het werd 3-1 in het Sportpaleis: 25-17, 25-27, 25-16, 25-12.

Roeselare heeft de beste kaarten in deze bekerfinale. Naast de tonnen ervaring in deze omstandigheden zijn ze ook weer gewoon de beste ploeg in de competitie. Menen put dan weer vertrouwen uit de uitzege in Aalst, en die in Roeselare, al dateert die wel van 15 oktober.

Menen slaat terug

Menen houdt goed stand in het begin, maar kan niet op tegen het blok van Roeselare, en maakt ook teveel opslagmissers. Roeselare pakt de eerste set met 17-25. Wie dan een heruitgave van de finale van vorig jaar verwacht, komt bedrogen uit. Menen recht de rug, en kan rekenen op een sublieme Eliot De Vleeschhauwer. Het blijft in het spoor van Roeselare. Elke ploeg krijgt de kans om de tweede set te pakken. Het is Dukic die het afmaakt. De supporters van Menen zijn het delirium nabij.

Roeselare zet orde op zaken

Roeselare is in zijn gat gebeten, en laat in de derde set geen spaander heel van Menen. 16-25 wordt het. Dat breekt de veer bij de grensploeg, die in de laatste set geen vuist meer kan maken. Roeselare dendert voort naar de zege. 12-25 Traiel maakt het simpel af, naar het beeld van de laatste twee sets. Matthijs Verhanneman mag de zestiende beker voor Roeselare in de lucht steken. Zelf evenaart hij Vital Heynen met negen bekers.

Jeroen Sap