Sport

Dirk Beeuwsaert (80) is Bel­gisch kam­pi­oen op de 10.000 meter bij de mas­ters 80

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De tachtigjarige Dirk Beeuwsaert uit Heule heeft gisteren in Leuven de titel van Belgisch Kampioen veroverd op de 10.000 meter bij de Masters Mannen 80. Met een indrukwekkende prestatie verpletterde hij het vorige Belgisch record, met een gemiddelde snelheid van 13 kilometer per uur.

Beeuwsaert voltooide de afstand in slechts drie kwartier, vijf minuten sneller dan de vorige toptijd. Maar voor Dirk stopt het niet hier. Hij heeft zijn zinnen al gezet op het Europees record. Hij was wel de enige deelnemer in zijn categorie, waardoor hij eigenlijk al kampioen was vanaf de start. 

Zijn grootste uitdaging was niet om de eerste te worden, maar om zijn eigen tijd te verbeteren. Hij slaagde erin het record op de 10.000 meter van zijn West-Vlaamse collega Mieltje Pauwels te verbeteren met maar liefst vijf minuten. Dirk Beeuwsaert blijft ambitieus: hij voelt dat er nog een Europees record in zijn benen zit.

Hardlopen als bron van gezond plezier

Deze uitzonderlijke prestatie komt niet uit het niets. De ochtend na zijn overwinning was Dirk alweer bezig met trainen. Voor hem zijn er geen hoogtestages of ingewikkelde diëten nodig. Hardlopen dient als een pure bron van gezond plezier, iets wat hij jaren geleden al ontdekte.

Na zijn training wachtte er nog een verrassing voor de Belgisch kampioen. Zijn trainingsmakkers trakteerden hem op een feestje, ter ere van zijn verjaardag en zijn indrukwekkende titel.

Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville