Sport

Defi­ni­tief: Julien Ver­mo­te bij Vis­ma-Lea­se a Bike

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Visma-Lease a Bike heeft Julien Vermote vastgelegd. De 34-jarige renner ondertekent een contract voor één seizoen. Dat heeft de wielerformatie gemeld.

Vermote heeft heel wat ervaring op de teller en koerste sinds 2011 in het profpeloton. In 2022 verdedigde hij de kleuren van Alpecin-Fenix maar het jaar nadien zat hij zonder club. Bij Visma-Lease a Bike vult hij de plek in van Lennard Hofstede, die onlangs zijn carrière beëindigde. 

"Team Visma-Lease a Bike is een toonaangevende ploeg en ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen."

Julien Vermote

"Ik ben heel blij dat ik deze kans heb gekregen", reageert Vermote. "Team Visma-Lease a Bike is een toonaangevende ploeg en ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan tijdens het trainingskamp vanaf volgende week met de ploeg."

"Hij heeft een schat aan ervaring en is voor ons direct als helper inzetbaar."

Merijn Zeeman, sportief directeur van Visma-Lease a Bike

Ook Merijn Zeeman, sportief directeur bij het team dat onder meer Wout van Aert in de rangen heeft, kijkt uit naar de samenwerking. "Met het vertrek van Lennard moesten wij snel op zoek naar een waardige vervanger en we zijn blij dat we Julien hebben kunnen vastleggen. Hij heeft een schat aan ervaring en is voor ons direct als helper inzetbaar. Hij is heel erg gemotiveerd en gepassioneerd met zijn vak bezig."

Belga
Andy Debo