Sport

Julien Ver­mo­te rijdt mor­gen Dwars door Vlaanderen

Julien Vermote

Julien Vermote rijdt morgen Dwars door Vlaanderen. Hij vervangt de Nederlander Dylan van Baarle in de selectie van Visma-Lease a Bike.

Van Baarle "voelt zich niet lekker" en kan daarom niet starten, zegt Visma-Lease a Bike. Vermote is de vervanger van de 31-jarige Nederlander, die Dwars door Vlaanderen in 2021 won. Wout van Aert is uiteraard wel van de partij, net als Tiesj Benoot. Ook de Nederlanders Tim en Mick van Dijke tekenen present, net als de Amerikaan Matteo Jorgenson en de Sloveen Jan Tratnik. 

Eerder al forfait van Laporte

De Fransman Christophe Laporte moest bij Visma-Lease a Bike maandag al forfait geven voor Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen van nu zondag. Hij was nog onvoldoende hersteld van een maagvirus en zadelpijn. De voorbije week miste de 31-jarige Laporte al de E3 Classic en Gent-Wevelgem. Daarvoor had hij opgegeven tijdens Milaan-Sanremo.

Laporte is een belangrijke pion voor Wout van Aert, de Fransman won vorig jaar Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen.

Roeselare-Waregem

Na de start in Roeselare komt er met de Hellestraat een nieuwe helling bij in vergelijking met het parcours van de vorige editie. Die bult in Tiegem volgt na 52 kilometer koers. Vrijwel onmiddellijk daarna wacht de kasseizone van de Varentstraat en trekt men daarop naar Oudenaarde waar met de Volkegemberg de tweede helling van de dag ligt te blinken. Met de Hotond, Knokteberg of Côte de Trieu en Kortekeer gaat het naar een zeer pittig blok met na 117 kilometer Berg Ten Houte, Kanarieberg, opnieuw de Knokteberg en de Hotond. Deze vier hellingen zitten gebald over een afstand van 22 kilometer. Met Nokereberg krijgen de renners in volle finale tweemaal af te rekenen. Vanaf de laatste beklimming wachten nog 9 kilometer tot op de verbindingsweg van Waregem, waar na 188,6 kilometer de eindmeet getrokken ligt.

De redactie