Sport

Cer­cle Brug­ge en KRC Genk spe­len gelijk na late tref­fer Olaigbe

Belgaimage KRC Genk - Cercle Brugge

© Belga

Op speeldag 3 van de Champions’ Play-off hebben Cercle Brugge en KRC Genk 1-1 gelijkgespeeld. Genk stond de hele wedstrijd 1-0 voor, maar in het slot wist Olaigbe nog te scoren. Zo snoept Cercle toch nog een puntje mee naar huis.

De spelers van KRC Genk en Cercle Brugge kwamen het veld op met op hun shirt de naam van een slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De actie kaderde in de sensibiliseringscampagne We Zien U van Vlaams minister van Justitie & Handhaving Zuhal Demir.
Na de aftrap was Genk doorlopend de betere ploeg en dat vertaalde zich na achttien minuten in de openingstreffer van Tolu Arokodare, die een loepzuivere voorzet van Joris Kayembe feilloos tegen de netten werkte: 1-0.

Na de pauze kabbelde de wedstrijd rustig voort. Zonder echt te overtuigen wisten de Genkies de controle te behouden en toen Boris Popovic een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd de kleedkamers moest opzoeken wegens het neerhalen van de doorgebroken Tolu, leek niets nog een derde Genkse zege op rij in deze play-offs in de weg te staan. Voetbal is echter onvoorspelbaar en Cercle dit seizoen nog meer. Nauwelijks enkele minuten na de uitsluiting scoorde de Vereniging met een man minder doodleuk de gelijkmaker. Belofteninternational Kazeem Olaigbe strafte mistasten in de Genkse verdediging genadeloos af: 1-1

Met 29 punten is Cercle Brugge voorlopig vijfde in de Champions' Play-off. Racing Genk staat met 31 punten derde, maar die plaats dreigen ze zondag kwijt te spelen. Club Brugge, dat met een punt minder op de vierde plaats staat, speelt dan gastheer voor landskampioen Antwerp. De Genkies volgen intussen op vier punten van de leiders Union en Anderlecht, die zondag een rechtstreeks duel met de leidersplaats als inzet afwerken.

Belga
Jonas Debrouwere