Nieuws

Zon­ne­be­ke krijgt eer­ste snel­laad­sta­ti­on in de Westhoek

2022-10-13 00:00:00 - Zonnebeke krijgt eerste snellaadstation in de Westhoek

Zonnebeke krijgt via Fastned het eerste snellaadstation in de Westhoekregio. De Nederlandse uitbater van snellaadstations voor elektrische auto’s kan hiervoor een stuk grond aan de Kortekeer gebruiken, vlakbij de autosnelweg. 

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om zijn elektrische auto thuis op te laden. Bovendien moet een wagen ook onderweg kunnen opgeladen worden. In de Westhoek wordt dat probleem weldra opgelost door Fastned, de Nederlandse uitbater van snellaadstations voor elektrische auto’s. De firma installeert een snellaadinfrastructuur aan de Kortekeer in Beselare.

De gemeente Zonnebeke geeft hiervoor een stuk grond langs het recyclagepark en vlakbij de industriezone Polderhoek voor 20 jaar in concessie. Het snellaadstation ligt strategisch langs de N303, de Kasteelstraat, de N8 en vlakbij de A19.

Snel en duurzaam opladen

Fastned bouwt gele stations met een gevleugeld dak dat zonne-energie opwekt. In een eerste fase gaat het over vier ultrasnelladers van maximaal 300 KW, met een mogelijke uitbreiding tot acht 300 KW laders. Concreet betekent dit dat er bij de start vier en na uitbreiding acht wagens tegelijk kunnen laden. In 15 minuten kunnen auto’s tot 300 kilometer laden.

Fastned heeft in West-Vlaanderen al een snellaadstation aan de luchthaven van Oostende en het bedrijf is er ook één aan het bouwen in de buurt van AZ Delta in Roeselare.

Bekijk ook:

Piet Lesage