Nieuws

Web­si­te helpt je bij even­tu­e­le car­ri­è­res­witch naar zorgsector

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vanaf vandaag is er een nieuwe website voor mensen die een carrièreswitch overwegen in of naar de zorgsector. Via enkele gerichte vragen kom je te weten welke job in de sociale sector jouw ding is, en je krijgt ook een zicht op de eventuele opleidingen en vacatures.

De vraag naar helpende handen in de non-profit is groot, er staan maar liefst 6.000 vacatures open. De zorgsector mikt niet alleen op nieuwe studenten, maar ook op zij-instromers. Op de website care-er.be, daar vind je de nieuwe job- en opleidingswijzer. De lancering gebeurt in Oostkamp, in een lunchbar van waar mensen met een beperking aan de slag zijn. Ook Vlaams minister Crevits test de nieuwe carrièrewijzer voor de zorg uit. 

Meteen antwoord op veel vragen

Hilde Crevits, Vlaams minister van Welzijn en Gezin: "Ik mocht eerst een aantal eigenschappen geven van wat ik graag doe: leiding geven, een creatieve job, waarin in veel zelfstandigheid heb. Ik ben uitgekomen op verantwoordelijke voor een kinderopvanginitiatief. Ik heb even doorgeklikt. En het mooie is dat je onmiddellijk te zien krijgt: kan ik dat combineren met extra studies? Wat zijn de studies? Met als klap op de vuurpijl: wat zijn de vacatures in de regio? En waar kan ik meteen aan de slag?"

Lorenzo Dejonghe