Nieuws

Warm­te­on­weer zet stra­ten blank in Zuid-West-Vlaanderen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Rond Kortrijk heeft een kort maar krachtig onweer gisteravond voor wateroverlast gezorgd. Straten stonden blank en hier en daar liep het water ook binnen. Sommige bewoners hadden het zien aankomen en zandzakjes gelegd, maar toch was het her en der ook vanochtend nog water wegtrekken.

Een erg hevige onweersbui zorgt gisteravond voor wateroverlast in onder meer Marke, Lauwe, Kuurne en Kortrijk. De rioolputjes kunnen het water niet slikken. In Kuurne zijn de inwoners van de Leiestraat en Weidestraat deze morgen nog water en modder aan het wegtrekken.

Wateroverlast
Wateroverlast1
Wateroverlast2
Wateroverlast3

De brandweermannen van de zone Fluvia hadden gisteravond hun handen vol met de wolkbreuk. Florian Vandecasteele, Brandweerzone Fluvia: "Het was toch wel vrij lokaal. We hebben een zestigtal interventies gehad vooral wateroverlast en ook storm, takken en bomen die waren weggewaaid. We zijn toch met een tiental ploegen tegelijkertijd op de baan geweest."

Probleem

Burgemeester Francis Benoit van Kuurne op Facebook: “Dank aan alle inwoners, familie en buren van de Leiestraat en Weidenstraat voor jullie solidariteit onder elkaar. In nood er zijn voor elkaar. Echt hartverwarmend. Mensen zijn ook boos. Terecht of onterecht ? Het probleem moet structureel worden opgelost. Zo kan het niet langer. Er zijn al meldingen geweest van bewegende riooldeksels en andere. Zo erg was het nooit maar dit kan niet. Terecht.”

Florian Vandecasteele, Brandweerzone Fluvia: "De burgemeester vertelde ons dat er een disfunctie is in de Leiestraat, dat er daar een probleem is, maar ik denk ook dat het een combinatie is met de werken."

Ben Storme