Voed­sel geslo­ten Del­hai­ze geschon­ken aan Armoe­de Vlaanderen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Heel wat Delhaizes zijn al enkele dagen dicht door een staking. Aan de winkel in Izegem wordt het voedsel dat de houdbaarheidsdatum zou overschrijden geschonken aan Armoede Vlaanderen. Zo gaat niets verloren. 

De vakbonden van Delhaize voeren ook vandaag actie in een verschillende winkels, na de aankondiging van de directie dat ze alle winkels in eigen beheer wil verzelfstandigen. Heel wat winkels blijven dan ook dicht. In onze provincie zijn de winkels in Blankenberge, Brugge, Oostende, Roeselare, Ieper en Kortrijk ook vandaag dicht. De winkel in Knokke-Heist is vandaag wel open maar daar kijken de vakbonden om morgen of zaterdag te sluiten. 

Delhaize kondigde dinsdag de franchisering van de 128 winkels in eigen beheer aan. Die winkels wil Delhaize voortaan via een model van zelfstandige winkeliers laten uitbaten. Na de aankondiging sloten de meeste winkels de deuren na spontane acties van het personeel. Ook gisteren bleven heel wat winkels dicht. 

BEKIJK OOK

2023-03-09 00:00:00 - Voedsel gesloten Delhaize geschonken aan Armoede Vlaanderen - whatsapp_image_2023-03-07_at_10.29.34.jpeg
Belga