Nieuws

Vlaams Belang wil groot­ste par­tij van Brug­ge worden

Vlaams Belang Brugge 1

Foto Vlaams Belang

In Brugge wil het Vlaams Belang de grootste partij worden. Dat is zaterdag gezegd op de nieuwjaarsreceptie van de partij.

Voorzitter Jonathan Haeyaert en fractieleider Stefaan Sintobin namen het woord. Sintobin hekelde het ‘woke-gedoe’ van het stadsbestuur. Daarbij verwees hij onder meer naar de aanstelling van Dalila Hermans als coördinator voor Brugge, culturele hoofdstad in 2030.

“Brugge moet ons Brugge blijven”

“Daarnaast stelde Jonathan vast dat we ook in Brugge steeds meer en meer te maken hebben met grootstedelijke problemen zoals zinloos geweld, vervreemding, gettovorming, toenemende drugshandel, islamisering, onveiligheid,…”, laat het Vlaams Belang weten in een persbericht.

“Brugge moet ons Brugge blijven, klonk het luid. En op het einde van zijn speech kondigde de voorzitter Stefaan Sintobin aan als de nieuwe burgemeester van Brugge”, aldus het Vlaams Belang.

Stefaan Sintobin Vlaams Belang Brugge

Foto Vlaams Belang

Uitgestoken hand naar N-VA

Fractieleider Stefaan Sintobin reageerde dat het bij het Vlaams Belang niet om de postjes gaat.

“Ik ben niet zoals burgemeester Dirk de Fauw die reeds in de vorige legislatuur zijn woord brak maar nu zelfs zijn eigen partijgenoot Franky Demon, na een nietszeggende, gemanipuleerde peiling, publiekelijk onder de bus gooide. De sfeer is duidelijk goed bij CD&V. Ik reik trouwens nog altijd de hand uit naar N-VA om samen te werken om deze coalitie te breken”, aldus Sintobin.

Stefaan Sintobin besloot met de belofte dat hij alle mogelijke, ook juridische middelen zouden aanwenden om de megamoskee aan de Torhoutsesteenweg tegen te houden.

Dit zijn de namen op de lijst:

  1. Stefaan Sintobin
  2. An Braem
  3. Yves Buysse     Lijstduwer: Tom Van Den Driessche
De redactie